How to Cook Delicious Kuih Lapis Tepung Gandum Sahaja. Sedap! (Sukatan Cawan)

Kuih Lapis Tepung Gandum Sahaja. Sedap! (Sukatan Cawan).

Kuih Lapis Tepung Gandum Sahaja. Sedap! (Sukatan Cawan) You can cook Kuih Lapis Tepung Gandum Sahaja. Sedap! (Sukatan Cawan) using 6 ingredients and 5 steps. Here is how you achieve it.

Ingredients of Kuih Lapis Tepung Gandum Sahaja. Sedap! (Sukatan Cawan)

  1. You need 2 cawan of tepung gandum.
  2. You need 1 cawan of gula.
  3. You need Sedikit of garam.
  4. You need 2 kotak of kecil santan.
  5. It's 3 cawan of air.
  6. Prepare Sedikit of pewarna merah.

Kuih Lapis Tepung Gandum Sahaja. Sedap! (Sukatan Cawan) instructions

  1. Satukan tepung gandum, gula, garam dan sebatikan..
  2. Tambah air dalam adunan. Saya guna mixer. Putar sampai gula hancur. Bila gula dah hancur baru ditambah santan. Dan sebatikan..
  3. Bagi kepada dua bekas. Satu letak pewarna merah or hijau pun boleh kalau nak. Satu lagi biar putih..
  4. Panaskan pengukus terlebih dahulu selama 10 minit. Loyang kuih sapukan minyak masak sikit utk anti lekat nanti bila nak potong..
  5. Setiap lapisan kalau boleh guna bekas/ cawan or senduk yg sama saiz agar sama tebal. setiap lapisan dikukus selama 5 minit.. baru tambah lapisan seterusnya.. dan lapisan terakhir kukus 15 minit. Siap. Biarkan sejuk..

Komentar

Postingan populer dari blog ini

How to Make Yummy BROWNIES COOKIES Pistachio & Almond#maratonraya#kudapan#minggu4

Recipe: Yummy Tok Aji Serban

How to Make Appetizing Tart Nenas