How to Prepare Perfect Pineapple Nyonya Tart

Pineapple Nyonya Tart.

Pineapple Nyonya Tart You can cook Pineapple Nyonya Tart using 9 ingredients and 3 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Pineapple Nyonya Tart

  1. Prepare 200 gram of butter.
  2. Prepare 2 of sudu besar minyak sapi.
  3. You need 2 of biji kuning telur.
  4. It's 1/2 of sudu kecil esen vanilla.
  5. It's 3 of sudu besar gula icing.
  6. It's 350 gm of tepung gandum.
  7. It's 4 of sudu besar tepung jagung.
  8. You need 1 of sudu besar tepung kastard.
  9. You need 1/2 kg of jem nanas.

Pineapple Nyonya Tart instructions

  1. Dalam mangkuk adunan, satukan butter, minyak sapi, gula icing, telur & esen vanila. Gaul sebati dengan menggunakan senduk kayu. Masukkan tepung jagung, tepung kastard dan tepung gandum. Uli sehingga menjadi doh yang tidak melekat di tangan. Rehatkan didalam peti sejuk 30 minit..
  2. Setelah doh di rehatkan, mulakan proses mengacu. Gelek doh dengan menggunakan penggelek kayu. Acu dengan acuan kegemaran. Susun diatas dulang pembakar..
  3. Bentukkan jem nanas, kemudian letak diatas doh yang sudah di acu. Bakar dengan suhu 180’c selama 30 minit atau ikut suhu oven masing-masing. Siap!!!.

Komentar

Postingan populer dari blog ini

How to Make Yummy BROWNIES COOKIES Pistachio & Almond#maratonraya#kudapan#minggu4

Recipe: Yummy Tok Aji Serban

How to Make Appetizing Tart Nenas