Recipe: Appetizing Talam Ubi Kandaku Wo

Talam Ubi Kandaku Wo.

Talam Ubi Kandaku Wo You can cook Talam Ubi Kandaku Wo using 14 ingredients and 5 steps. Here is how you cook it.

Ingredients of Talam Ubi Kandaku Wo

  1. It's of Lapisan pertama dan ketiga.
  2. You need 2 cawan of sagu mata ikan*.
  3. You need 1 cawan of gula*.
  4. You need 1 of sk garam*.
  5. It's of Pewarna merah.
  6. Prepare of Pewarna hijau.
  7. You need of Lapisan Kedua.
  8. Prepare 2 cawan of ubi parut.
  9. Prepare 3/4 cawan of gula.
  10. It's 250 gm of santan.
  11. You need 200 gm of air.
  12. Prepare of Bahan hiasan.
  13. Prepare 1 of biji kelapa parut putih.
  14. It's 1/2 of sk garam.

Talam Ubi Kandaku Wo step by step

  1. Rendam sagu minimum sejam. Buang lebihan air dan toskan. Campur gula, garam dan gaul. Bahagi dua, satu letak warna merah. Satu letak warna hijau. Gaul sebati..
  2. Panaskan kukus. Lapik loyang guna plastik. Lapisan pertama, masukkan sagu merah dan ratakan. Kukus selama 15min..
  3. Bancuh adunan ubi. Lapisan kedua. Masukkan dalam kukus dan ratakan. Kukus selama 25min. Akhir sekali, lapisan ketiga, masukkan sagu hijau dan ratakan. Kukus selama 30min..
  4. Tunggu kuih betul betul sejuk baru dipotong dan digolek dengan kelapa parut. Kelapa parut terlebih dahulu digaul dengan sikit garam dan kukus untuk kuih tidak cepat basi..
  5. Selamat mencuba😊.

Komentar

Postingan populer dari blog ini

How to Make Yummy BROWNIES COOKIES Pistachio & Almond#maratonraya#kudapan#minggu4

Recipe: Yummy Tok Aji Serban

How to Make Appetizing Tart Nenas