Recipe: Perfect Talam Pisang
Talam Pisang.
You can have Talam Pisang using 9 ingredients and 2 steps. Here is how you achieve that.
Ingredients of Talam Pisang
- It's of Lapisan Pisang.
- Prepare 3-4 of biji pisang masak.
- Prepare 1 cawan of tepung gandum.
- Prepare 1/3 cawan of gula merah (dihiris).
- It's 1 of biji telur.
- It's of Lapisan Santan.
- You need 1 cawan of santan.
- You need 1/4 sudu teh of garam.
- It's 1 sudu makan of tepung gandum.
Talam Pisang instructions
- Panaskan pengukus. Blend semua bahan Lapisan Pisang. Sapu minyak dalam loyang. Masukkan bahan blend pisang dalam loyang. Saya punya loyang kecik je. Kukus dalam sepuluh minit..
- Blend juga bahan Lapisan Santan. Masukkan dalam loyang sebagai lapisan atas pisang. Kukus dalam 15 minit. Siap. Potong bila agak sejuk..
Komentar
Posting Komentar