Recipe: Perfect Talam Pisang

Talam Pisang.

Talam Pisang You can have Talam Pisang using 9 ingredients and 2 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Talam Pisang

  1. It's of Lapisan Pisang.
  2. Prepare 3-4 of biji pisang masak.
  3. Prepare 1 cawan of tepung gandum.
  4. Prepare 1/3 cawan of gula merah (dihiris).
  5. It's 1 of biji telur.
  6. It's of Lapisan Santan.
  7. You need 1 cawan of santan.
  8. You need 1/4 sudu teh of garam.
  9. It's 1 sudu makan of tepung gandum.

Talam Pisang instructions

  1. Panaskan pengukus. Blend semua bahan Lapisan Pisang. Sapu minyak dalam loyang. Masukkan bahan blend pisang dalam loyang. Saya punya loyang kecik je. Kukus dalam sepuluh minit..
  2. Blend juga bahan Lapisan Santan. Masukkan dalam loyang sebagai lapisan atas pisang. Kukus dalam 15 minit. Siap. Potong bila agak sejuk..

Komentar

Postingan populer dari blog ini

How to Make Yummy BROWNIES COOKIES Pistachio & Almond#maratonraya#kudapan#minggu4

Recipe: Yummy Tok Aji Serban

How to Make Appetizing Tart Nenas