How to Make Yummy Talam Serimuka Labu

Talam Serimuka Labu.

Talam Serimuka Labu You can cook Talam Serimuka Labu using 13 ingredients and 4 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Talam Serimuka Labu

  1. Prepare of bahagian Bawah.
  2. You need 300 g of beras pulut.
  3. Prepare 200 g of santan.
  4. You need of 100 g air.
  5. You need of lapisan atas.
  6. You need 30 g of tepung kastard.
  7. It's 125 g of gula kastor.
  8. Prepare 55 g of tepung cucur lemak manis adabi.
  9. It's 1 kotak of kecik santan.
  10. You need 1 of biji telur.
  11. Prepare 120 g of labu blend.
  12. It's 1/4 of sdk garam adabi.
  13. It's sedikit of perasa vanila.

Talam Serimuka Labu instructions

  1. (lapisan bawah) campurkan semua bahan2.kacau. Dalam loyang 7 inci.lapik plastik.kukus 30 minit.
  2. Lpisan Ats.Labu kita bersihkan.Potong kecik2 campur bersama air,blend smpai hancur. Masukkan semua bahan2 kedalam periuk.Labu yg di blend masukkan sekali..
  3. Panaskan periuk.kacau adunan sehingga keluar buih-buih kecil kat tepi.Kemudian stop..
  4. Perlahan2 curahkan adunan ini letak atas lapisan pulut tadi.Sedia utk di kukus selama 30 minit.SiapšŸ„¢šŸ„¢optional.Sis potong memanjang labu dan masukkan paling last,(sebelum kukus).

Komentar

Postingan populer dari blog ini

How to Make Yummy BROWNIES COOKIES Pistachio & Almond#maratonraya#kudapan#minggu4

Recipe: Yummy Tok Aji Serban

How to Make Appetizing Tart Nenas