How to Make Yummy Talam Serimuka Labu
Talam Serimuka Labu.
You can cook Talam Serimuka Labu using 13 ingredients and 4 steps. Here is how you achieve that.
Ingredients of Talam Serimuka Labu
- Prepare of bahagian Bawah.
- You need 300 g of beras pulut.
- Prepare 200 g of santan.
- You need of 100 g air.
- You need of lapisan atas.
- You need 30 g of tepung kastard.
- It's 125 g of gula kastor.
- Prepare 55 g of tepung cucur lemak manis adabi.
- It's 1 kotak of kecik santan.
- You need 1 of biji telur.
- Prepare 120 g of labu blend.
- It's 1/4 of sdk garam adabi.
- It's sedikit of perasa vanila.
Talam Serimuka Labu instructions
- (lapisan bawah) campurkan semua bahan2.kacau. Dalam loyang 7 inci.lapik plastik.kukus 30 minit.
- Lpisan Ats.Labu kita bersihkan.Potong kecik2 campur bersama air,blend smpai hancur. Masukkan semua bahan2 kedalam periuk.Labu yg di blend masukkan sekali..
- Panaskan periuk.kacau adunan sehingga keluar buih-buih kecil kat tepi.Kemudian stop..
- Perlahan2 curahkan adunan ini letak atas lapisan pulut tadi.Sedia utk di kukus selama 30 minit.Siapš„¢š„¢optional.Sis potong memanjang labu dan masukkan paling last,(sebelum kukus).
Komentar
Posting Komentar